ГЛЕДАЈТЕ ВО ЖИВО: https://www.youtube.com/watch?v=wGxku-gdL6s

Отварање
12:00 – 12:15Отварање и воведно обраќање, Марко Палоски, ИГФ МКД Координатор
Поздравен говор од ФИНКИ
12:15 – 12:30Што претставува Управување со Интернетот и ИГФ? – Марко Палоски
12:30 – 12:45Обраќања од меѓународната ИГ заедница
Вклучување на RIPE Mirjam Kühne (RIPE Chair) – онлајн
Вклучување на  ICANNLeon Sanchez (ICANN член на одбор) – онлајн
12:45 – 13:00ICANN Fellowship искуство – Оливер Ристески (МВР / ICANN Fellow алумни)
13:00 – 14:00Панел: Вештачка интелигенција – социолошки и правни аспекти  (IP & Copyrights)
Проф. Д-р. Неда Здравева – Правен факултет „Јустинијан Први“, УКИМ
Никица Кусиникова – Konekt
Xavier Koehoorn – React 
(Модератор: Александар Ичокаев)
14:00 – 15:00Панел: Кибер безбедност – вистински примери на кибер напади, искуства и предизвици?
Милан Секулоски – Estonian eGA
Проф. Д-р. Боро Јакимовски  – ФИНКИ, УКИМ
Филип Симеонов– CPP (Cyber protection and privacy services)
(Модератор: Марко Палоски)
15:00 – 15:10Завршни обраќања и затварање на настанот