10.00 – 11.00   Регистрација

11.00 – 11.45   Отварање/Поздравни обраќања

• Никола Љушев, Главен извршен директор на Македонски Телеком АД 

• Роберт Поповски, Министер задолжен за комуникации, отчетност и транспарентност

• Александар Бајдевски, Заменик министер MИОА  

• Снежана Калеска Ванчева, Пратеничка во Собраниeто на Република Северна Македонија

• Бардил Јашари, Извршен директор на фондација Метаморфозис

• Sandra Hoferichter, EuroDIG  Secretary general – on line


11.45 – 12.45     Панел  1.
Mедиуми – медиумска писменост / регулација – саморегулација – борба против дезинформации

• Марјан Забрчанец, посебен советник за односи со јавност на Претседателот на Владата на Република Северна Македонија /  Акциска група за борба против дезинформации

• Катерина Синадиновска, Совет за етика во медиумите  – Претседател на управен одбор 

• Горан Михајловски, СДК “Сакам Да Кажам” – Главен и одговорен уредник

• Филип Стојановски, директор за развој на партнерства и ресурси, фондација Метаморфозис

• Проф. д-р. Владимир Трајковиќ – ФИНКИ (модератор)


КАФЕ  ПАУЗА 

13.00 – 13.45     Ретроспектива

• Александар Ичоќаев, адвокат (ДДК Адвокатско друштво) Координатор на ИГФ МКД

• Марко Палоски, Youth IGF MKD / SEEDIG 

• Oliana Sula, IGF Albania / SEEDIG 

• Проф д-р. Боро Јакимовски, ФИНКИ / Дигитален форум на Република Северна Македонија

• Душица Перишиќ, Извршен директор на Заедницата на единиците на локална самоуправа ЗЕЛС


13. 45 – 14.30     Панел 2.
Правни аспекти на ИГ – авторски права, интелектуална сопственост, човекови права, заштита на лични податоци

• Ели  Муфисовски, Реакт – Global Manager React Online Enforcement Program)

• Никица Кусиникова, Конект, Извршен Директор

• Лилјана Пецова Илиеска, Импетус – Центар за интернет, развој и добро управување

• Елена Стојановска, проектна координаторка и експерт за приватност фондација Метаморфозис

• Проф. д-р. Неда Здравева – Правен Факултет (модератор) 


КАФЕ  ПАУЗА 

14.45 – 15.30     Панел 3.
Tехничко технолошка и кибер безбедност

• Владислав Бидиков, IXP.MK

• Предраг Тасевски, експерт за кибер безбедност  

• Даниел Даниловски, Nextsense

• Проф. д-р. Анастас Мишев, ФИНКИ (модератор)


Wrap UP – заклучоци